Spring til indhold

Vandanalyser

Der bliver taget mindst tre analyser af vandet hvert år, hvor man undersøger for indhold af bakterier og for et mindre eller større antal kemiske stoffer i vandet.

Vi har to typer af analyser

1.    Analyser af vandet, som det kommer op af jorden. Det sker hvert 5 år.

2.    Analyser af vand taget ved forbruger uden at vandet først har løbet        i et stykke tid. Denne A-prøve er hovedsageligt en bakteriologisk prøve

       På samme måde udtages der ca. hvert andet år nogle store prøver,          hvor der analyseres for alt muligt andet. Disse kaldes B-prøver

A-prøver kan opfattes som en simpel kontrol af, om de bakteriologiske forhold er i orden, mens B-prøverne bl.a. kan bruges til at se, om vandbehandlingen på vandværket fungerer. Derudover fortæller B-prøverne også om vandets indhold af bl.a. metaller, pesticider, negative ioner, hårdheden og opløsningsmidler. De sidste parametre ændrer sig som reglen meget langsom gennem årene.

Nedenfor er der givet en forklaring på hvad tilstedeværelsen af de forskellige almindelige stoffer betyder. Er der andre spørgsmål til analyserne kan man henvende sig til formanden.

Sådan læses en vandanalyse

Analyser over pesticider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *